Sivustosta

Tähän blogiin kootaan Syyrian sisällissodan tapahtumia ja niiden pohdintaa suomen kielellä. Lähteinä toimivat eri uutistoimistot sekä sosiaalinen media. Tutkivat journalistit ja aktivistit tekevät varsinaisen työn, ja täällä koitetaan esitellä heidän työnsä tuloksia.

Sivusto on saanut alkunsa kotimaiselta keskustelupalstalta, joten varsinkin varhaisemmissa kirjoituksissa ”vastataan” usein johonkin. Olen pyrkinyt laittamaan niihin selvennykset, mutta tällä sivustolla näkyy vain omia tekstejäni. Viestien pidentyessä ja kirjoittamiseen käytetyn ajan kasvaessa oma erillinen sivu alkoi tuntua tarkoituksenmukaiselta.

Päivityksiä on pääasiassa kahta lajia: kokoelmia viimeaikaisista uutispäivityksistä, joiden ohessa on usein vastaan tulleita mielenkiintoisia artikkeleita. Osa jutuista on ns. ”pitkiä,” pidempiä yrityksiä kertoa Syyrian sodan ilmiöistä.

Kyseessä on yhden yksityishenkilön projekti, eikä sivusto edusta mitään järjestöä. Vaikka olen seurannut Syyrian sisällissotaa keskimääräistä tarkemmin jo pitkään ennen ensimmäistä tekstiä, en ole asiantuntija, sillä en puhu alueen kieliä. Kirjoitukset ovat kokonaan raportoinnin ja käännösten varassa.

Korjaukset voi lähettää osoitteeseen punainenviiva@kapsi.fi.

Asioista oppii, kun ne menevät rikki – ystävyyksistä, rakkauksista, ihmisistä ja jopa kaupungeista. Minä opin vallankumouksen katselemisesta, että kun asiat menevät rikki, ne vievät enemmän tilaa. […] Jopa Syyria itse, kerran hiljainen maa joka ei näyttänyt vievän lainkaan tilaa ennen vallankumousta, on nyt alueellinen kriisi, täyttäen uutisotsikot, kansainväliset poliittiset keskustelut ja sosiaalisen median miljoonilla sanoilla ja kuvilla.
-”Amal Hanano” (Lina Sergie Attar) Foreign Policy-lehdessä 2012

Vastaa