Uutispäivitys 28.10. (Aleppon saarron toinen murtamisyritys)

Kapinalliset ovat aloittaneet toisen hyökkäyksensä Aleppon piirityksen murtamiseksi. Antaa tulla vain, huutavat eri osapuolten nettikannattajat näyttöpäätteidensä äärestä.

Lievänä yllätyksenä on pidetty sitä, etteivät kapinalliset hyökkääkään tämänhetkisen tiedon perusteella Ramousehia ja Castellon tietä kohti, vaan suoraan kohti Aleppon keskustaa. Sekä oppositio että lojalistit ovat vahvistaneet kapinallisten vallanneen Al-Assadin lähiön läntisessä Aleppossa. Sen vieressä on kartan perusteella myöskin Al-Assadin metsä. Kommentoijat ovat huomauttaneet, että kapinalliset todennäköisesti pyrkivät katutaisteluihin tehdäkseen ilmaiskuista vaikeammin kohdistettavia.

Tällä hetkellä taistellaan ns. 3000-kerrostaloprojektin alueella. Kapinalliset sanovat ottaneensa sen eteläpuolella sijaitsevan 1070-alueen kokonaan haltuunsa. Siellä on taisteltu jatkuvasti elokuisesta hyökkäyksestä lähtien.

Aina ah niin luotettavien nettilähteiden perusteella hyökkäykseen osallistuvat:
Ahrar al-Sham
Jabhat Fateh al-Sham (ja sen riveissä Jund al-Aqsa)
Al-Jabhat al-Shamiya
Jaish al-Mujahideen
Fastaqim Kama Umirt
Jabhat al-Asala wal Tanmiya
Harakat Nur ed-Din al-Zinki
16. divisioona
Jaish al-Tahrir
1. prikaati
Sulttaani Muradin prikaatit
Jaish al-Izza
Vapaan Idlibin armeija
Jaish al-Islam
Jaish al-Sunna
Failaq al-Sham
Liwa al-Haqq
Turkistanin islamilainen puolue