Uutispäivitys 16.5.2016

Päivitysten puutteesta huolimatta sota on jatkunut Syyriassa. SDF:n eteneminen Manbijiin on käytännössä pysähtynyt. Yhdysvaltojen ISISin vastaisen koalition puhemies Steve Warren myönsi taannoin, että Turkki on painostanut koalitiota hidastamaan etenemistä. Osoituksena aikamme luonteesta, Warren kertoi tästä Redditin Ask me about -sessiossa. Viimeisimmät huhut väittävät, että Turkin vastustuksen vuoksi SDF aikoo vaihtaa kohteekseen Raqqan, ISISin ”pääkaupungin.”

Muualla Syyriassa taistelut ovat jatkuneet Aleppon etelä- ja pohjoispuolella, Homsissa ja Deir ez-Zorissa. Aleppon eteläpuolella rintamavastuu näyttäisi siirtyneen kokonaan iranilaisille joukoille, jotka ovat kärsineet paljon tappioita etenkin Khan Tumanin kylässä. Syyrian sota herättääkin yhä enemmän kommentteja Iranissa sekä puolesta että vastaan.