Uutispäivitys 25.1.2016

Arabikevään alusta tulee tänään viisi vuotta.

Syyrian hallinnon joukot ovat edenneet vuoristoisessa Latakiassa, mikä on otettu riemulla vastaan lojalistien piireissä. Ratkaisevinta on ollut juuri Venäjän tuki. Brittiläiset journalistit ovat päässeet tutkimaan hallinnon valtaamia kyliä, ja heidät on kuljetettu sinne venäläisellä kalustolla ja venäläisten sotilaiden vartioimina. Virallisen linjan mukaan syyrialaiset joukot ovat vallanneet kylät, mutta se tuskin olisi onnistunut ilman ilmaiskuja ja Välimerellä partioivien venäläisalusten tukea. Venäläiset ovat myös mahdollisesti tuoneet MLRS-vaunuja tukemaan etenemistä.

Merkittävin valtaus on Rabian kylä, joka on ollut kapinallisten hallussa neljä vuotta. Sinänsä Syyrian hallituksen eteneminen ei ole ollut kovin nopeaa, kun otetaan huomioon että nykyinen operaatio Latakiassa alkoi lokakuussa, mutta Venäjän tuen vuoksi on hyvin epätodennäköistä että kapinalliset onnistuisivat valtaamaan menettämiään alueita takaisin.

Assad-mielisen kartantekijä, twitter-nimi PetoLucemin näkemys Latakian tilanteesta:
[IMG]

Huhujen mukaan Syyrian armeija olisi päässyt niskan päälle myös maallisempaa Eteläistä rintamaa vastaa käydyssä taistelussa Sheik Miskinissä. Taistelut jatkuvat myös Deir-ez-Zorissa ISISiä vastaan. Järjestö teki myös attentaatin edellisessä viestissä mainitussa Kamishlin kaupungissa, jossa kuoli kolme ihmistä.

New York Times on julkaissut hyvän jutun CIA:n ja Saudi-Arabian yhteistyöstä kapinallisryhmien aseistamiseksi. Ohjelman nimi on Timber Sycamore, ja tiivistettynä Saudi-Arabia hankkii aseistuksen, ja CIA kouluttaa käyttämään sitä.

Rauhanneuvottelujen olisi tarkoitus alkaa tällä viikolla.