Uutispäivitys 10.10.2015

(vastauksena keskusteluun kapinallisten käyttämistä ohjuksista)

TOWit ovat aikaisemminkin aiheuttaneet tappioita armeijalle (jotkut kapinalliset ovat käyttäneet niitä linnoitteiden tuhoamiseen) mutta nähtävästi niiden kantamaa joko yhä aliarvioidaan tai sitten tiedustelutieto on niin heikkoa ettei ajoneuvoja suojata kunnolla.

Armeijan hyökkäys etenee joidenkin tietojen mukaan kolmella rintamalla, mutta ei yhtenäisesti.

Venäläisiksi väitetyistä helikoptereista on kuvamateriaalia lentämässä hyvin matalalla etsimässä ja tuhoamassa TOW-ryhmiä, ja jotkut kommentoijat tuntuvat odottavan innolla ensimmäisiä alasammuttuja venäläiskoptereita. Toistaiseksi tällaisesta ei kuitenkaan ole kuulunut. Venäjän ilmatuki saattaa kuitenkin vaikuttaa, sillä esimerkiksi tuossa (toisen keskustelijan linkissä) esiintyvä Divisioona 13 -niminen ryhmä on kertonut päämajansa joutuneen neljän ilmaiskun kohteeksi. Armeijan kyky hyödyntää tätä jää nähtäväksi.